Bo Asger Kristensen udnævnes til assisterende dirigent

Voces Kammerkor udnævner assisterende dirigent.

Bo Asger Kristensen tiltræder som assisterende dirigent i sæsonen 2014-15, og arbejder sammen med Peter Hanke om at udvikle Voces Kammerkor. Bo får bl.a. til opgave at udvikle den frivillige del af koret og bistå ved rekruttering og planlægning af Voces Kammerkors optrædener, stå for forberedende instruktion og medvirken ved masterclasses.

PortrætBo Asger Kristensen har netop færdiggjort sin kandidatuddannelse i klassisk korledelse ved Det Jyske Musikonservatorium, Aarhus. Bo har en omfattende træning som korsanger bag sig, hvilket har dannet fundamentet for hans tilgang til dirigentfaget, og han er fortsat en aktiv korsanger i amatør- såvel som professionelle kor i Danmark – i 2014 har han f.eks. sunget med vokalensemblet Gaia samt Musica Ficta. Udover stillingen som assisterende dirigent ved Voces Academy er Bo bl.a. initiativtager og musikalsk leder for det nye professionelle vokalensemble KLANGx, som har første koncert til foråret 2015. Bo er en aktiv komponist, og blandt de seneste værker er fire latinske julemotetter og to eventyrstykker for horn og klaver.

Musik – for mig – er fællesskab, og hvad enten man synger eller spiller sammen, så er det at lave musik sammen med andre at overgive sig til fællesskabet og vide, at vi kan nå meget længere og højere, end jeg kan alene. Det er en helt vidunderlig fornemmelse at opleve den form for symbiose, hvor alle deltagende musikere opfattes som én bevidsthed pga. den konstante strøm af information og meningsudveksling, der foregår så ufatteligt hurtigt, at en fornemmelse af fælles mening opstår helt naturligt. Og netop fordi den enkelte musiker eller sanger i allerhøjeste grad føler sig set og hørt, er individet på intet tidspunkt i fare for at forsvinde i mængden – tværtimod. Fællesskabet er ikke på bekostning af individet, men styrker det. Det er mit mål som dirigent at søge denne tilstand.

Udgivet i Generelt.