Program 2017

Voces Academys sæsonprogram for 2017 er udkommet.
Se vores samlede program for undervisning, masterclasses, talentdage og optrædener her.

læs Peter Hankes velkomst til et nyt år med Voces Academy.

Det er en stor fornøjelse af kunne invitere dirigenter, sangere og publikum til en ny sæson med undervisning, masterclasses, talentudvikling og optrædener.

Kormusikken udvikler sig i Danmark, bl.a. med en voksende interesse fra tusindvis af børn og unge, der synger hver uge  – og i landets mange kor, som er i gang med et langstrakt generationsskifte både blandt sangere og dirigenter. Dansk kormusik har brug for, at korlederne også udvikler sig for at realisere spændende repertoire, skabe klang og fælles musikalitet – og det er helt afgørende for de unge korsangeres fremtidige motivation, at dirigenterne er inspirerende og selv lader sig inspirere af andre.

I 2017 ønsker vi således at skabe flere samarbejdsprojekter og udvikle læringsformerne videre, bidrage til flere muligheder for korledere i Danmark og styrke de internationale relationer bl.a. ved at integrere aktiviteterne i Storbritannien yderligere.

Nyskabelserne i år er fokus på korarrangement med Phillip Faber, ensemblesang med professionelle sangere som mentorer og en gæsteinstruktør fra England, Neil Ferris, som vil præsentere britisk kormusik i efteråret.

Dirigentskolen og rækken af masterclasses har i løbet af de sidste år opnået en fin stabilitet med kombinationen af længerevarende kurser og korte, intense forløb, og i år bliver der både afslutningsprøver i juni og start på et nyt to-årigt kursus i efteråret. Sommermasterclassen, som i 2010 var det historiske startskud til Voces Academys dirigentskole, finder i år sted i samarbejde med Worcester Cathedral i England.

Voces Ensemble og Voces Kammerkor vil markere sig stærkere i 2017 – bl.a. med workshops og koncerter og en ny runde med inspiration fra professionelle stemmer takket være økonomisk støtte fra Dansk Korforbund. I efteråret indgår korenes sangere og assisterende dirigenter i et mentorprogram for korledere, som vi vil eksperimentere med i de nye læringsformer.

I 2017 indgår Voces Academy i flere samarbejdsrelationer i korlivet, bl.a. med fælles ansøgninger om økonomisk støtte, der er blevet godt modtaget af Statens Kunstfond og etableringen af en ny, landsdækkende lancering af kursustilbud på korlederkurser.dk. – alt i alt en stærkere formidling og organisering af læringstilbud og uddannelser.

Tak til bestyrelsen, bidragsydere og støttegivere samt alle, der arbejder for, at Voces Academy kan trives.

Udgivet i Generelt.