Vokalarrangement med Phillip Faber

Forløb med fokus på arrangementer for kor med Phillip Faber og Voces Kammerkor. Sammen dykker vi ned i deltagernes egne arrangementer skrevet til lejligheden. Vi taler om harmonisering, stemmeføring, idiomatik, modulationer, stemmetyper, tekstlægning, intonation og notation og fokuserer på, hvordan man kan lave et arrangement for kor, der er velklingende og nemt at indstudere, men samtidig iderigt og med et personligt præg.

Materiale:
Dansk salme eller sang fra Den Danske Salmebog eller Højskolesangbogen, som koordineres med Phillip, inden du går i gang. Eksempelvis Sov sødt, barnlille (Laub), Tunge, mørke natteskyer (Nielsen) Det var en lørdag aften (Folkemelodi), Jeg plukker fløjlsgræs (Knud Vad Thomsen) eller lignende.

Besætning:
Blandet kor (SATB) med mulighed for soli eller divisi, hvor det giver mening.

Inspiration (valgfrit):
Wendler og Bundgaard: Satser på sange
Wilhelm Hansen Musikforlag

Sted:
Forløbet foregår dels på mail, dels i København den 6. og 13. maj

Tidsplan:
Mandag d. 6. marts 2017
Sidste frist for oplysning om, hvilken sang eller salme, man gerne vil arbejde med.
Bemærk, at dit valg skal godkendes af Phillip, som du også kan kontakte på mail undervejs i forløbet, hvis du har spørgsmål.

Lørdag d. 22. april 2017
Deadline for aflevering af sats.

Lørdag d. 6. maj 2017 i København
kl. 10-12 Gennemgang af arrangementer
kl. 13-16 Indstudering og diskussion af satser med Voces Kammerkor

Lørdag d. 13. maj 2017 i København
kl. 10-13 Indstudering og diskussion af satser med Voces Kammerkor
kl. 14-16 Opsummering og afrunding

Pris: 1.500 kr.  for aktiv deltagelse

Tilmelding senest 6. marts til Christine Reuther – cfr@voces.dk

Phillip Faber (f. 1984) er uddannet komponist og dirigent fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Udover at være chefdirigent for DR PigeKoret er Phillip en efterspurgt arrangør og komponist. De seneste værker tæller bl.a. en børneopera til Den rullende opera, en symfoni til Philippine Philharmonic Orchestra og en festkantate til Trinitatis kirke i København. Hvert år skriver Phillip en lang række arrangementer for DR PigeKoret og har den seneste tid også arrangeret på bestilling af bl.a. DR VokalEnsemblet, Carl Nielsen Kvintetten, Ensemble MidtVest, DR SymfoniOrkestret og DR KoncertKoret.

Udgivet i Generelt.