Fælleskoncert i Frihavnskirken 13. november

Søndag d. 13. november optræder det engelske kor Evoke, som samarbejder med Voces Academy UK – sammen med Vokalensemblet Dekorum (tidligere Voces Kammerkor), der er vokset ud af Voces Academys arbejde med unge korsangere – og Frihavnskirkens Pigekor ved en fælleskoncert i Frihavnskirken.

Voces Academy har i længere tid holdt til i Rosenvænget Sogn på Østerbro, og samarbejdet med de mange kor, der holder til i Rosenvænget Sogns Korcenter, bliver stærkere. I samarbejdet vil vi gerne udforske mulighederne i korcentret for fælles præsentationer og samarbejde om koncerter, tiltrække nyt publikum og lære hinandens musikudøvelse bedre at kende. De tre kor ved koncerten præsenterer hver deres individuelle program, optræder i fælles formationer og viser flere måder at integrere publikum og udøvende.

Evoke

Evoke er et dynamisk vokalensemble med et varieret repertoire for kor acapella. Gruppen af sangere, som har hjemme i det centrale London, blev stiftet i april 2016 med en innovativ og erfaren dirigent, Victoria Ely i spidsen. Victoria arbejder også med at opbygge Voces Academy i Storbritannien.

Evoke lægger vægt på musikerskabet hos den enkelte sanger og stræber efter at skabe et modent og delikat vokalarbejde i flere forskellige stilarter. Sangerne opfordres til at kende musikken godt og grundigt og opnå frihed og høj ydeevne samtidigt. Evokes repertoireprofil og koncertpræsentationer udfordrer gerne de traditionelle opdelinger af kormusikkens grænser og udtryk.

Korets sangere har varieret musikalsk baggrund – alle med enestående musikalitet tilfælles og god nodelæsningstræning: instrumentalister, choral scholars, singer-songwriters og endda syngende skuespillere!

13582198_10153300619259159_1746986341_o

Vokalensemblet Dekorum

I 2014-15 begyndte denne sangergruppe sit samarbejde under navnet Voces Kammerkor med Bo Asger Kristensen som dirigent – integreret i Voces Academys arbejde med optrædener, masterclasses og talentudvikling. Et af de vigtige formål for Voces Academy er at stimulere nye ensembler og dirigenter, og Vokalensemblet Dekorum er et meget fint eksempel på denne bestræbelse.

Fra november 2016 vokser Vokalensemblet Dekorum ud af rollen som Voces Kammerkor og står på egne ben med egen repertoireprofil og koncertaktivitet.

Vokalensemblet Dekorum gør en dyd ud af at påtage sig en skabende rolle i det danske korliv, der bidrager aktivt til en levende og dynamisk tradition. Derfor har koret bestilt et værk for klaversolist og kor af komponist og pianist Ulrik Vesti, som skal uropføres i Frihavnskirken i Rosenvænget Sogn d. 26. januar 2017. Derudover skal Vokalensemblet Dekorum i sommeren 2017 på danmarksturné med et program bestående af danske folkesange og folkeviser i nye arrangementer af sanger og komponist Lise Kroner.

img_8662rgb72

Frihavnskirkens Pigekor

Frihavnskirkens Pigekor synger et bredt repertoire, der spænder fra klassiske korsatser og salmer til musicals, popmusik, stomp og gospel. Marlene Lolikke er dirigent for hele korskolen i Rosenvænget Sogn.

Koret deltager i korstævner, synger koncerter og synger til udvalgte gudstjenester. Frihavnskirkens Pigekor har medvirket i et juleprojekt med rockmusikeren Tobias Trier, hvor de var med til at uropføre hans seks julesange og de har uropført værket Lyset i mørket, som var ny klassik julemusik af Flemming Chr. Hansen. De har lavet koncert med børneorkestret Lige i øret, som er en blanding af sang, dans og stomp og de har optaget en jubilæums-CD med Østerbro Pigekor.

Hvor: Frihavnskirken (Willemoesgade 68, 2100 København Ø)

Hvornår: Søndag d. 13. november kl. 15:00

 

Udgivet i Generelt.