Velkommen til den nye sæson!

Det nye sæsonprogram 2014-15 for Børnekorakademiet og Voces Academy er udkommet.

Den nye sæsons tilbud til kordirigenter følger sporene fra de sidste fire års samarbejde mellem Børnekorakademiet og Voces Academy.

Vi gør os bestandigt umage for at give både erfarne dirigenter, musikere der trænger til et skift i deres praksis, og helt nye talenter plads og mulighed for at lære mere om, hvordan man tager ansvaret for musikken, udvikler ensem- blerne og giver plads til både poesi og teknik på én gang.

En vis rytme i læringsforløbene viser sig nu både i masterclasses og ved de længerevarende undervisningsforløb, og vi kan glæde os over at interessen fortsat stiger. Vi ser det nu som en af de vigtigste opgaver at konsolidere vores praksis og få certificeret programmerne.

Der sker naturligvis nye ting i sæson 2014-15, dels yderligere aktiviteter udenfor Danmarks grænser og dels invitationer til gæsteinstruktører med ensembler. F.eks. kommer en delegation fra Kungliga Musikhögskolan på besøg i efteråret.

Med etableringen af Voces Kammerkor kan vi også give dirigenter og sangere fra begge akademier mulighed for at markere den musikalske samhørighed i en bredere forstand, og samtidig inspirere børn og unge fra de deltagende børne- og pigekor, når vi optræder ved fælles koncerter et par gange i sæsonen.

I den nye sæson sætter vi desuden en mentorordning i gang, hvor en række af de mest erfarne dirigenter i kredsen omkring de to akademier vil stå til rådighed for flere dirigenter og ensembler.

Læs mere om de forskellige tilbud i sæsonfolderen og på websiderne

– vi håber at se mange dirigenter i løbet af sæsonen!

Venligst

Pia Boysen og Peter Hanke

 

Der er tre masterclasses i efteråret, der er værd at se nærmere på.

24. – 25. oktober

Masterclass med Voces Kammerkor.
Åben for både erfarne korledere og nye dirigenttalenter. Musikken er fra Voces Kammerkors a cappella repertoire. Instruktør: Peter Hanke

7.-9. november

Masterclass og koncert med Mozarts Requiem. Et udvidet Voces Kammerkor og orkester samt Peter Hanke står til rådighed for europæiske talenter – både sangsolister og dirigenter. Masterclassen afsluttes med en offentlig koncert i Helligaandskirken, Kbh.

21.-22. november

Masterclass i børnekorledelse med fokus på mindre børn.
Med udgangspunkt i det konkrete arbejde med spirekor og børnekor øves både metodik, repertoirevalg og gode øvelser i praksis. Der vil være et børnekor tilstede både fredag og lørdag. Undervisere Pia Boysen og Margrete Enevold.

Tilmelding og yderligere oplysninger hos Kirsten Hanehøj kh@voces.dk eller tlf. 21444372

Se hele sæsonprogrammet i pdf

Udgivet i Generelt.