Voces Kammerkor får ny selvstændig profil

I foråret 2015 styrkes Voces Academys udøvende del, idet Voces Kammerkor begynder som selvstændigt arbejdende kor med egen koncertvirksomhed og kunstnerisk profil.

Det spændende og produktive arbejde i Voces Kammerkor, der indtil nu har fungeret som ad hoc ensemble til Voces Academys arrangementer og koncerter, har affødt et ønske om en mere kontinuerlig struktur.

Derfor bliver Voces Kammerkor nu et fast kor for frivillige sangere, der, udover at deltage ved Voces Academys masterclasses og arrangementer, har en selvstændig kammermusikalsk profil og egen koncertvirksomhed, hvor der er fokus på både personlig og fælles udvikling.

Ved Voces Academys masterclasses har koret en essentiel rolle som direkte sparringspartner for de dirigentstuderende, og denne åbenhjertige dialog om udvikling bliver et led i Voces Kammerkors eget arbejde med at implementere nyskabende idéer om korets arbejdsliv i praksis – ikke kun i form af et rigt tankeliv omkring ensemblekulturen, men også i det konkrete arbejde med et repertoire, der koordineres med Voces Kammerkors egen koncertkalender.

For at stimulere korets udvikling endnu mere indgår Kammerkoret i to årlige større koncertprojekter under Voces Academy med store acappella værker og oratorier, og der etableres en mentorordning med Voces Academys professionelle sangere, hvor Kammerkorets sangere får mulighed for at optræde sammen med den professionelle gruppe.

Koret ledes af Bo Asger Kristensen, der i september 2014 blev udnævnt til assisterende dirigent i Voces Academy.

Voces Kammerkor begynder i foråret 2015, og information omkring tilmelding til de kommende foresyngninger bliver offentliggjort i midten af februar.

Kontakt Bo Asger Kristensen for yderligere information eller forhåndstilmelding på tlf: 21 25 85 66 eller mail: bak@voces.dk

 

Udgivet i Generelt.