Vokalarrangement med Phillip Faber

Efter to succesfulde masterclass-dage i foråret gentager vi forløbet med fokus på at skrive vokalarrangementer, hvor Phillip Faber er instruktør. Sammen dykker vi ned i deltagernes egne arrangementer skrevet til lejligheden. Vi taler om harmonisering, stemmeføring, idiomatik, modulationer, stemmetyper, tekstlægning, intonation og notation og fokuserer på, hvordan man kan lave et arrangement for kor, der er velklingende og nemt at indstudere, men samtidig idérigt og med et personligt præg.

Materiale:

Deltagerne vælger selv en dansk sang fra enten højskolesangbogen eller salmebogen. Eksempelvis: Sov sødt, barnlille (Laub), Tunge, mørke natteskyer (Nielsen) Det var en lørdag aften (Folkemelodi) eller Jeg plukker fløjlsgræs (Knud Vad Thomsen). Hvis der er spørgsmål til sangvalg er man velkommen til at skrive til Phillip på phfa@dr.dk

Arrangementet skal laves for blandet kor SATB og kun divisi, hvor det giver mening.

Tidsplan:

4. november: deadline for tilmelding

20. november: deadline for aflevering af arrangement. Arrangementet sendes i PDF-format til Phillip på phfa@dr.dk

25. november kl. 10-16: masterclass-dag i København med Phillip. Her vil arrangementerne gennemgås, og deltagerne får gode råd til, hvordan de kan optimere arrangementerne til masterclass-dagen i januar.

13. januar kl. 10-16: masterclass-dag i København med Phillip og Voces Ensemble. Her vil satserne blive indstuderet og diskuteret med Voces Ensemble, som står til rådighed for afprøvning og eksperimenter med de nye vokalarrangementer.

Pris:

1.500 kr. for aktiv deltagelse

Tilmelding:

Tilmelding senest 4. november til Christine Reuther på cfr@voces.dk

Phillip Faber (f. 1984) er uddannet komponist og dirigent fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Udover at være chefdirigent for DR PigeKoret er Phillip en efterspurgt arrangør og komponist. De seneste værker tæller bl.a. en børneopera til Den rullende opera, en symfoni til Philippine Philharmonic Orchestra og en festkantate til Trinitatis kirke i København. Hvert år skriver Phillip en lang række arrangementer for DR PigeKoret og har den seneste tid også arrangeret på bestilling af bl.a. DR VokalEnsemblet, Carl Nielsen Kvintetten, Ensemble MidtVest, DR SymfoniOrkestret og DR KoncertKoret.

Udgivet i Generelt.